16/07/2019
Joves i Mobilitat premia els millors treballs sobre seguretat viària i mòbils
Aquest any buscava donar resposta al repte: Joves, mòbils i seguretat viària. Que fem?

El concurs Joves i Mobilitat, organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i el suport dels Departaments d’Interior i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha lliurat els premis de la 12a edició.

Els guanyadors de aquest any han estat els alumnes del Col·legi Maristes Valldemia de Mataró a la categoria d’anunci gràfic; de l’Institut Joan Mercader d’Igualada a la categoria de vídeo i de l’Institut Fort Pius de Barcelona a la categoria de projecte de millora de seguretat viària. El jurat ha valorat que els alumnes hagin presentat propostes creatives que fomenten actituds cíviques i responsables en mobilitat, amb un format i llenguatge d’una gran eficàcia comunicativa.

A l’edició d’enguany d’aquest concurs -que té l’objectiu de promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre els nois i noies de 13 a 17 anys- s’han inscrit un total de 2.349 estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà de 76 centres escolars d’arreu de Catalunya, presentant un total de 1.222 treballs. Al llarg de la trajectòria del concurs, hi han participat més de 17.000 joves de tota Catalunya amb més de 11.000 treballs sobre diferents temàtiques relacionades amb la mobilitat i la seguretat viària.

La majoria de les propostes presentades plantejaven solucions tecnològiques per alertar tant a conductors com vianants usuaris dels mòbils. També s’han presentat nombroses propostes relacionades amb un nou tipus de senyalització viària i les que tenen com a finalitat la conscienciació dels joves sobre l’ús dels telèfons mòbils a les vies públiques, a través de la creació d’apps, campanyes informatives, xerrades a les escoles, etc.

El lliurament de premis, celebrat a la seu del RACC, ha comptat amb la presència de Josep Mateu, president del RACC; Miquel Buch, conseller d’Interior, i Juli Gendrau, Director del Servei Català de Trànsit.


Trobareu més informació en aquest link: http://jovesimobilitat.cat/